De traditie van vernieuwing wordt voortgezet!

Na een zeer geslaagd eerste evenement vorig jaar, vindt dit jaar voor de tweede keer Jammcutting The Night Session plaats, op zondag 31 mei 2015. Hét evenement waarbij kappers worden uitgedaagd volledig in hun creativiteit op te gaan, en samen nieuwe en verrassende kapsels te creëren. Zoals muzikanten zich laten gaan tijdens een jammsessie, doen kappers dit met jammcutting. En dit keer op een wel heel inspirerende plek; de St. Janskerk op het Vrijthof in Maastricht. Deze bijzondere setting zal een speciale sfeer aan het evenement meegeven.

Drie bekende Hair Hero’s gaan deze avond drie modellen behandelen als een schildersdoek; niet de kwast, maar de schaar is hier het creatieve instrument. De scheidslijn tussen knippen en kunst wordt hiermee verkend en het haar behandeld als een materiaal met ongekende mogelijkheden.

* Als eerste Hair Hero introduceren we de internationaal bekende Richard Asforth, International Creative Director bij SACO. Met salons en academies in Londen, Montreal en San Diego, een eigen jaarlijkse collectie en een serie seminars mag deze kapper met recht een echte Hair Hero genoemd worden!

* De tweede Hair Hero is Mark van Westerop, Creative Director en haarstylist bij Pro Solo. Hij noemt zichzelf een professional hairartist en dus lijkt het ons geweldig hem in samenwerking met anderen op dit evenement ‘haarkunst’ te laten creëren. Dat hij tijdens de Coiffure Awards is uitgeroepen tot de beste Nederlandse kapper van 2014 was reden te meer hem uit te nodigen!

* De derde Hair Hero is nog een mystery guest. Als het mysterie rondom zijn of haar persoon is opgelost laten wij u dit zo snel mogelijk weten!

Nadat deze Hair Hero’s hun signatuur hebben achtergelaten op de modellen mogen alle gasten ook hun visie geven, dus neem vooral uw kam en schaar mee! De deuren van de kerk gaan om 20.00 uur open en onder het genot van hapjes en non-alcoholische drankjes gaan we rond 21.00 uur van start met dit zinnenprikkelend evenement!

Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 100 p.p. via de website www.jammcutting.com

Dit evenement wordt gesponsord door Wella Nederland, en Curve-o stelt een vijftal scharen ter beschikking.

Bekijk ook het inspirerende filmpje van Jammcutting The Night Session 2014!

Tekst: Evelien van Nieuwenhoven

Recent Posts