De Sint Janskerk is een monumentaal kerkgebouw gelegen aan het unieke Vrijthof in het prachtige historische Maastricht. Met zijn ligging in het hartje van de stad en vlakbij een moderne Q-park garage is de kerk goed te gebruiken in combinatie met andere activiteiten in Maastricht of Limburg. Door zijn rood geverfde toren is de kerk van verre te herkennen. De kerk is voor velerlei doeleinden geschikt en wordt daarvoor ook verhuurd.

De kerk kan vanzelfsprekend gehuurd worden voor het houden van diensten, al dan niet met een kerkelijk religieus karakter, maar het gebouw wordt ook voor andere evenementen gebruikt. Er zijn regelmatig muziekuitvoeringen (koren en/of orkesten), veelal onder de regie van het Theater aan het Vrijthof en (kleinschalige) congressen en beurzen. Er worden thema avonden georganiseerd, met daarbij een borrel of een diner bij kaarslicht. De Universiteit van Maastricht huurt het gebouw regelmatig, dan gaat het meestal om plechtige of feestelijke bijeenkomsten van verschillende faculteiten of om het geven van hoorcolleges.

Voor de organisatie van meer persoonlijke bijeenkomsten is het gebouw door zijn omvang ook goed geschikt. Denk bijvoorbeeld aan een uitvaartplechtigheid, al dan niet met een kerkelijk karakter. Trouwen, het organiseren van lezingen en discussies, uitreikingen, exposities en evenementen; er is veel mogelijk.

Op de plattegronden kunt u zien welke stoelopstellingen er standaard mogelijk zijn en om welke capaciteit het dan gaat. En de foto’s illustreren een aantal toepassingsmogelijkheden.
Om verder een indruk te geven welke faciliteiten er standaard in het gebouw aanwezig zijn is een overzicht bijgevoegd. Ook de voorwaarden die we hanteren zijn hier opgenomen. Kijk voor al deze gegevens op onze homepage.

De kerk is elke zondagochtend in gebruik voor de kerkdiensten van de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland en op dat moment niet beschikbaar voor verhuur. Tevens wijzen we u er op dat uw activiteit niet strijdig mag zijn met de hoofdbestemming van de locatie.

Trouwen

De Sint Jan is niet alleen geschikt voor de kerkelijke inzegening van een huwelijk, maar ook voor een eigen ceremonie. Daarnaast is het een prachtige locatie voor een receptie of borrel. Het statige karakter van het gebouw gecombineerd met de rustige inrichting zorgen ervoor dat de kerk eenvoudig aangepast kan worden aan uw wensen en stijl kerk2

.

Uitvaarten

Uitvaartdiensten en afscheidsvieringen van allerlei soort zijn vanzelfsprekend mogelijk, zowel kerkelijk als niet-kerkelijk. De St. Jan werkt daarbij samen met leidende uitvaartorganisaties, maar u kunt vanzelfsprekend ook direct contact met ons opnemen. Wij hebben zitplaats tot 350 personen. Graag denken wij met u mee over hoe we van de uitvaart een passend en waardig afscheid maken.

Concerten

De mergelsteen waar de Sint Jan van gemaakt is, zorgt voor een heel bijzondere akoestiek. Mergel absorbeert namelijk geluid en galm. Voor sommige activiteiten is dat heel prettig, denk bijvoorbeeld aan colleges of andere sprekers voor grote groepen. Om toch de typische echo te krijgen die een kerk vaak heeft, beschikt de St.Jan over een akoestisch systeem dat die echo of galm naar wens verzorgt en daarmee is de kerk ook zeer geschikt voor optredens van kleine of grote orkesten en koren, van kamermuziek tot de Mastreechter Staar.

Congressen

Voor congressen tot maximaal 350 deelnemers is de kerk zeer geschikt. Met recent nieuwe comfortabele stoelen, een prima geluidsinstallatie en gratis WiFi bent u voorzien van de basisbenodigdheden. Door de aanwezigheid van krachtstroom aansluitingen kunnen verdere benodigdheden eenvoudig worden aangesloten.

Vergaderen

De St. Jan biedt uitstekende vergadermogelijkheden, voor zowel kleine als grotere groepen. In de kerk zijn staande en handheld microfoons aanwezig voor sprekers en zelfs een headset zodat sprekers handsfree een presentatie kunnen geven. De comfortabele stoelen, geluidsabsorberende ruimte en de mogelijkheid voor deelnemers om tijdens de pauze op een steenworp afstand op het Vrijthof in Maastricht te lunchen, maken de Sint Janskerk ook hiervoor een gewilde locatie. In overleg is voor langere vergaderingen of seminars ook catering in de kerk mogelijk.

Expositie

Door het lichte interieur van de zachtgele mergelstenen muren met beukenhouten interieur is de Sint Janskerk de ideale neutrale achtergrond voor allerhande exposities. De centrale ligging in het centrum van Maastricht vlak naast het Museum aan het Vrijthof is de kerk makkelijk te vinden en toegankelijk voor publiek.

Evenement

Dankzij het unieke interieur van de kerk, de locatie op het Vrijthof en beschikbaarheid van parkeergelegenheid (Q-Park onder het Vrijthof) is de St. Jan in toenemende mate een populaire locatie voor product launches, mode shows, beurzen en andere evenementen. De mogelijkheden zijn te veel om op te noemen en er is altijd ruimte voor gesprek over voor nieuwe ideeën en initiatieven, dus denkt u dat de kerk een geschikte locatie zou kunnen zijn voor uw evenement, neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op.

Diner

De hoge, sfeervolle en prachtig gerestaureerde kerkzaal is een fantastische locatie voor een middelgroot tot groot diner. Aangelicht met sfeerverlichting en kaarsen, begeleid met muziek of zelfs een diner dansant, veel is mogelijk. De St. Jan biedt een sfeervolle omgeving voor een onvergetelijk diner. Hiervoor werken wij samen met verschillende cateraars, maar u bent vrij uw eigen cateraar te contracteren als die werken volgens de voorwaarden van de Sint Jan.