[8 december 2019 | 15:00 uur | Inloop is gratis]

Er zijn verschillende concerten en activiteiten in de St Jan deze december om op mooie wijze in de kerststemming te komen. Het Limburgs Jeugd Symfonieorkest Amikejo geeft speciale winterconcerten dit jaar. Ze gaan ons trakteren op een sfeervolle middag met muziek van de allergrootste componisten en uiteraard ook de meest traditionele kerstliederen. De inloop is gratis en iedereen is van harte welkom!

Met zo’n vijftig musici wordt op het podium muziek van onder andere Beethoven, Mozart, Raff en Anderson gespeeld. Het hoogtepunt zal zijn de Symphony N.8 van Schubert. Verder zullen aan dit project ook winnaars van het Prinses Christina Concours als solist meewerken: cellist Lian Schell (DU) en klarinettist Jules Baeten (BE).

Het concert staat onder leiding van de jonge dirigent Samuel Agustín Aguirre Guerra. In juli 2017 kreeg hij de “WMC Talent award”. Sinds 2018 is Samuel hoboïst van het Nationaal Jeugd Symfonieorkest uit Colombia.

Programma:

– Coriolan Overture, Op 62 van Ludwig van Beethoven

– Klarinet Concerto in A majeur, K. 622 van Wolfgang Amadeus Mozart (Solist: Jules Baeten)

– Symfonie No. 8 in B mineur “Unvollendete”, D 759 van Franz Schubert

 

Amikejo is een kweekvijver voor jong muzikaal talent. Educatie staat centraal door alle geledingen heen. Amikejo, dat volgend jaar haar 10-jarig jubileum viert, is het enige jeugd symfonie orkest in de Provincie Limburg.

Mocht je 8 december niet kunnen, maar wil je het concert toch graag meemaken? Op 15 december wordt het nog een keer uitgevoerd in het Theater Royal te Echt!

Recent Posts