Het team vrijwilligers en professionals dat zich bezighoudt met de verhuurzaken (niet-kerkelijke activiteiten)  in de Sint Jan zoekt op korte termijn uitbreiding met een GASTHEER/VROUW & KOSTER om op vrijwillige basis de verschillende activiteiten in de kerk te begeleiden.

De St Jan:

De Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland (PGMH) is eigenaar van de St. Janskerk, al eeuwenlang bepalend in het silhouet van Maastricht. In het culturele en maatschappelijk leven van de stad neemt de kerk ook steeds meer een centrale plaats in. De kerk wordt ongeveer 3 keer per week verhuurd voor verschillende bijeenkomsten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Universiteit Maastricht, het Theater aan het Vrijthof, maar ook aan bedrijven en particulieren voor concerten, diners, lezingen, recepties, huwelijken en uitvaarten. Voorbeelden hiervan kun je hier bekijken, op de agenda of nieuws pagina’s van deze website. De opbrengsten van de verhuur worden gebruikt voor de instandhouding van dit prachtige monument.

De functie:

Als gastheer/vrouw & koster begeleid je verhuuractiviteiten van begin tot eind. Van het klaarzetten van de stoelen en de microfoons, het ontvangen van de organisatie tot het opruimen en schoonmaken na afloop.

De werkzaamheden worden uitgeoefend binnen het kerkgebouw. De werktijden zijn onregelmatig, en vinden vaak plaats in de avonduren en weekenden.

Wij zoeken:

  • Iemand die organisaties gastvrij kan ontvangen, maar ook duidelijk kan zijn over wat er wel en niet kan of mag.
  • Goede fysieke gesteldheid: Je bent in staat om bijvoorbeeld 200 stoelen te (ver)plaatsen.
  • MBO niveau of hoger
  • Bezit van BHV certificaat is een pré. Eventuele bereidheid hiervoor een cursus te volgen.

Wij bieden:

  • Een flexibele planning: je geeft zelf aan wanneer je beschikbaar bent
  • Een enthousiast team van vrijwilligers en professionals
  • Een mooie historische omgeving en aanwezigheid bij veel verschillende activiteiten (concerten etc.)
  • Een vrijwilligerscontract met vergoeding

 

Interesse? Neem contact met ons op via verhuur@stjanskerkmaastricht.nl. Voor vragen kunt u hier ook terecht, of telefonisch bij Lianne Schuuring, Commercieel Manager, via 06-48073884 of Gerard Beerkens, Beheerder, via 06-83208777.

Klik hier om de vrijwilligersvacature als pdf-bestand te downloaden.

 

Recent Posts