zondag 7 mei | 15.30uur | €15

“Ein deutsches Requiem” van Brahms door Toonkunstkoor Maastricht

Op zondag 7 mei 2017 voert Toonkunstkoor Maastricht “Ein deutsches Requiem” van Johannes Brahms uit in de St. Janskerk te Maastricht. Het concert begint om 15.30 uur.
De algehele leiding is in handen van dirigent Rob Meijers. Solisten zijn Marene Elgershuizen (sopraan) en Frank Hermans (bariton). Koor en solisten worden op de piano begeleid door Paul Huijts.

De toegangsprijs is € 15, -. U kunt kaarten bestellen via www.toonkunstkoormaastricht.nl.

“Dit Requiem is niet zoals de Requiemmis een bede voor het zielenheil van een overledene, maar troostmuziek voor allen die geliefden te betreuren hebben en bezorgd zijn om de eindigheid van hun eigen bestaan. Het is een hooglied van de troost.”
( Bron: Eduard van Hengel https://eduardvh.home.xs4all.nl/)

 

 

Toonkunstkoor Maastricht

Toonkunstkoor Maastricht is een gemengd koor met ca. 38 enthousiaste leden. Het koor werd in 1999 opgericht door Jan Hupperts. Vanaf 2013 staat het koor onder leiding van Rob Meijers.
Het koor zingt zowel klassieke als hedendaagse koorwerken. Ieder voorjaar wordt een concert georganiseerd waarbij een groot werk uit het oratorium repertoire centraal staat. Voor de uitvoering van Ein deutsches Requiem is het koor uitgebreid met 16 projectleden.
Het koor neemt elk jaar deel aan het Parcours in september. Een ander vast punt in het jaarprogramma is de Kerstmatinee in de Onze-Lieve-Vrouwe Basiliek.

 

Recent Posts