[ 20 oktober | 20:30 uur | €24,-]

Het Van Kuijk Kwartet ontleent de Nederlandse naam aan hun primarius, maar komt uit Frankrijk. Hun programma is volledig Weens: Eerste en Tweede School.

Het programma bestaat uit Op.18; Beethovens eerste kwartetverzameling van zes, de meesterproef van een 28­jarige in het door Haydn en Mozart ontwikkelde genre, gevolgd door Der Tod und das Mädchen van SchubertSchubert was 27 en al doodziek toen hij dit stuk. componeerde. Jeugd en dood zijn de onderwerpen, met in deel twee het thema uit het gelijknamige lied. Afsluitend De Sätze op.5, atonaal en expressionistisch, zijn het werk van de 26­jarige Webern, net afgestudeerd bij Arnold Schönberg. 

Dit filmpje geeft alvast een klein voorproefje:

Het kwartet is op dit moment de ‘BBC New Generation Artist’ en heeft al meerdere internationale prijzen gewonnen. Sinds hun oprichting in 2012 zijn ze uitgegroeid tot graag geziene musici in grote international concerthallen zoals de Wigmore Hall in Londen, het Auditorium du Louvre en Salle Gaveau in Parijs, de Tonhalle in Zurich, de Musikverein in Vienne, de Berliner Philharmonie en dan nu ook in de Sint Jan.  

Nicolas Van Kuijk  viool
Sylvain Favre-Bulle  viool
Emmanuel François  altviool
François Robin  cello

Voor kaarten kunt u terecht bij het Theater aan het Vrijthof. Klik daarvoor hier

Voor meer informatie over het kwartet kunt u kijken of hun eigen website: http://www.quatuorvankuijk.com

 

Recent Posts