[Symphonic Orchestra Conservatorium Maastricht| 29 oktober 2019 | 20:00 uur | €15,-]

Ervaar het internationale Symfonie Orkest van Conservatorium Maastricht. Het orkest staat deze avond onder leiding van dirigent Arjan Tien. Gerenommeerd klarinettist Roeland Hendrikx speelt als solist. Ze brengen een geweldig programma bestaande uit Beethoven en Mozart.

Vienna 2.0 refereert aan de eerste en tweede Weense School samen in één concert. De leden van de tweede School waren geïnspireerd door een verleden, waarin Germaanse componisten de top van de wereld waren. Ze innoveerden om deze positie te behouden. Hoewel het muziekstuk van Schönberg nog geen twaalftonen systeem heeft, was hij wel op zoek naar iets waarmee Germaanse muziek aan de top van de westerse muziekwereld zou kunnen blijven.

Dirigent Arjan Tien
Arjan Tien is een van de meest actieve en veelzijdige Nederlandse dirigenten van zijn generatie. Sinds 2014 is hij hoofdvakdocent orkestdirectie aan Conservatorium Maastricht.

Hij werkt regelmatig met het Metropole Orkest. In 1997 werd hem de Rotary-Faller prijs toegekend in Zwitserland. Als terugkerende gastdirigent wordt hij door vele orkesten in het binnen- en buitenland gevraagd. Hij trad onder andere op in Brazilië, Duitsland, Hongarije, Griekenland, Oostenrijk, Slovenië, Turkije, Zweden, Zwitserland en Zuid-Afrika.

Solist Roeland Hendrikx
Roeland Hendrikx heeft een succesvolle carrière als solist en orkestmusicus. Als solo klarinettist van het Belgisch Nationaal Orkest bewees hij een van de beste musici van de klassieke muziek te zijn. Als vooraanstaand kamermusicus heeft Hendrikx opgetreden op bekende muziekfestivals in Europa, Japan en de Verenigde Staten. Hij heeft samengewerkt met fantastische artiesten en strijkkwartetten en als solist verscheen hij met verschillende internationale orkesten. Hendrikx is docent klarinet aan het Conservatorium Maastricht en geeft masterclasses in verschillende landen. In 2014 startte hij zijn eigen kamermuziekensemble: The Roeland Hendrikx Ensemble.

Programma:
Schönberg – Chamber Symphony no. 2 op. 38
W.A. Mozart – Clarinet concert K622
L.v. Beethoven – Symphony 7 op. 92

Recent Posts