[Requiem van Karl Jenkins | 15 november | €24,50]

Het Requiem van Karl Jenkins zal in zijn complete omvang worden uitgevoerd door  het Limburgs Oratorium Koor, Kamerkoor Concertato en Symfonieorkest Concertato.  Een spectaculair groot koor- en orkestwerk in de St Jan!

Zij zullen zorgen voor een authentieke uitvoering van dit magistrale werk. Sopraansolist Bibi Ortjens en Jongensopraan Nicolas Walpot zullen hun klanken laten horen. Zeker in het prachtige Pie Jesu zullen deze solisten te horen zijn. Dirigent Steven van Kempen zal symfonieorkest, koor en solisten in deze uitvoering met passie en bevlogenheid door het werk leiden.

Het Requiem (2004) van Jenkins

Een ‘modern’ en toch overwegend klassiek werk, waarbij invloeden uit alle delen van de wereld te horen zijn. Een cross-over van meerdere stijlen, niet alleen in de muziek (die opzwepend, mysterieus en melodieus is), maar ook in de tekst. Jenkins gebruikt de teksten van het Latijnse Requiem (o.a. Requiem aeternam, Dies irae, Lux aeterna), maar gebruikt ook 5 Japanse haiku’s die naar de dood verwijzen. Deze Oosterse teksten worden zelfs gecombineerd met de Westerse fragmenten Benedictus en Agnus dei. De mannenstemmen zingen in het Latijn, de vrouwen in het Japans. De haikuzettingen krijgen een oud Japans blaasinstrument mee ter begeleiding (shakuhachi).

Karl Jenkins

Karl Jenkins (Wales, 1944) is Welsh componist en voormalig lid van de jazz-/rockformatie Soft Machine. Hij speelt hobo, saxofoon en piano in jazz-en rockgroepen. Later richtte hij zich op reclamemuziek. Vanaf 1995 componeert hij stukken gebaseerd op klassieke muziek

Kaarten zijn verkrijgbaar via het Theater aan het Vrijthof en hun website (klik voor doorverwijzing)

 

Recent Posts