NeskoBrinkhofbriefpapier-page-001

Op 16 april komt het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) met het project 2016, “Nesko slaat toe!”: een gevarieerd en prikkelend programma. Centraal staat de opvallende opdrachtcompositie die speciaal door jong talent Bram Kortekaas voor het Nesko is geschreven. Dit stuk zal een modern en jeugdig karakter krijgen en belooft een wisselwerking te worden tussen slagwerksolist en kamerorkest. De solist is Niek Kleinjan, een zeer getalenteerde en veelgevraagde percussionist in Nederland.

Het Nesko zal openen met de Sinfonietta van Francis Poulenc uit 1947, wat een vermenging is van veel verschillende muziekstijlen. Poulenc behoorde tot de neo-classicisten uit de groep componisten Les Six, die de klassieke symfonie losliet. Het stuk bestaat uit vier delen waaruit een echte jeu d’esprit klinkt, met mooie melodieën en opzwepende ritmes.

Na de pauze zal als klassieke tegenhanger van deze moderne werken de bekende Zevende Symfonie van Beethoven klinken. Dit meesterwerk wordt ook wel de ‘danssymfonie’ genoemd vanwege de ingewikkelde ritmiek. Het tweede deel staat bekend als de meest ingrijpende treurmars die ooit is geschreven.

Nederlands Studenten Kamerorkest

Het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko) is in 1964 opgericht om studenten de kans te bieden om op zeer hoog niveau in een kamerorkest te musiceren. Het Nesko wordt ieder jaar opnieuw samengesteld uit ongeveer veertig ambitieuze studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen. In twee weken tijd houden zij zich intensief bezig met kamermuziekrepertoire. Onder leiding van een gerenommeerde dirigent studeren ze een uitdagend programma in.

Programma

Francis Poulenc – Sinfonietta

Bram Kortekaas – Opdrachtcompositie voor kamerorkest en slagwerksolist

Ludwig van Beethoven – Symfonie nr. 7

 

Dirigent: Katleen Weverbergh

Solist: Niek KleinJan

start concert: 20.15 uur

prijs: €17,50 regulier, (€12,50, personen jonger dan 18 jaar, studenten en CJP-pashouders)

kaarten verkrijgbaar via  www.concert4you.nl

Recent Posts