zaterdag 8 april | zaal open 19.45 uur | € 17,50 regulier, € 12,50 reductie

Nesko 2017 Vliegt Uit!

Het Nederlands Studenten Kamerorkest, kortweg Nesko, is een projectorkest dat elk jaar opnieuw wordt samengesteld uit de 45 beste jonge amateurmusici van Nederland. Als uniek nationaal kamerorkestproject wilt het Nesko jonge, getalenteerde amateurmusici die studeren aan Nederlandse universiteiten en hogescholen enthousiasmeren en een plaats bieden om met elkaar muziek te maken op professioneel niveau onder professionele begeleiding.

In 2017 zal het Nederlands Studenten Kamerorkest weer een bijzondere kamermuziek tournee door Nederland organiseren. In één week tijd wordt een uitdagend programma ingestudeerd, om vervolgens een tournee langs zes grote Nederlandse studentensteden te maken waarbij ook in elke stad lunchconcerten worden gegeven. De tournee vindt dit jaar plaats van 2 tot 9 april. Het slotconcert, op 9 april, zal plaatsvinden in Amsterdam, en wel in De Duif!

Het programma voor 2017 is in samenspraak met de dirigent van dit jaar, Frans-Aert Burghgraef, tot stand gekomen. Met behulp van zijn krachtige visie op het vlak van kamermuziek, programmaopbouw en studentenorkesten (en het Nesko in het bijzonder) belooft het programma dit jaar een unieke belevenis te worden!

Het thema van Nesko 2017 is ‘Vliegt Uit!’ en staat in het teken van de natuur. Vogelgeluiden spelen de hoofdrol in het programma, bestaande uit de volgende stukken:

Cantus Arcticus – Rautavaara

Gli Uccelli (delen 3 en 1) – Respighi

Flux (change is constant) met Lidy Blijdorp – Jos Heutmekers

1e Symfonie – Bizet

Het Nesko trapt af met bijzondere vogelgeluiden op tape in Cantus Arcticus en vertolkt door het orkest in Gli Uccelli. “Flux (change is constant)” is speciaal voor het Nesko gecomponeerd door de jonge componist Jos Heutmekers. De compositie wordt een combinatie van verschillende muziekstijlen en natuurgeluiden. Deze, tezamen met jazzakkoorden en het samenspel tussen orkest en solist zal als spannend en overweldigend worden ervaren door het publiek. Na de pauze klinkt de zelden uitgevoerde maar prachtige 1e Symfonie van Bizet.

Recent Posts