[Nesko vol verhalen | 21 april 2018, 20:00 uur | €17,50(/€12,50)]

Zaterdag 21 april speeld het Nederlands Studenten Kamerorkest, oftewel Nesko, in de Sint Jan. Dit is alweer hun een-na-laatste concert dit seizoen. 

Het orkest bestaat uit 45 studenten uit alle hoeken van het land. Ze studeerden één week lang o.l.v. gerenommeerd dirigent Ivo Meinen fulltime het programma in, wat tijdens de tournee uitgevoerd wordt. Het programma staat geheel in het thema ‘Nesko Vol verhalen’:

– Zoltán Kodály (1882-1967): Dances of Galánta
– Mathilde Wantenaar (1993): A Haunted House (opdracht voor kamerorkest en sopraan)
– Felix Mendelssohn (1809-1847): Symfonie nr. 3 – ‘de Schotse’

Voor dit project componeert aanstormend talent Mathilde Wantenaar een nieuw werk voor kamerorkest en sopraansoliste Jeannette van Schaik. Mathilde verklankt hierin Virginia Woolf’s ‘A Haunted House’, een sfeervol poëtisch spookverhaal over liefde en vergankelijkheid.

Ook de werken van Kodály en Mendelssohn zijn erg verhalende werken. Het hoofdthema uit Dances of Galánta is gebaseerd op thema’s en verhalen van een oude gypsy band uit de streek waar Kodály opgroeide. Het werk van Mendelssohn beeldt op muzikale wijze de Schotse Hooglanden uit.

Naast de avondconcerten verzorgt het orkest in kleinere bezetting in de stad waar het optreedt ook nog een lunchconcert op een bijzondere locatie als ziekenhuis, museum of school, voor mensen die vaak niet naar een concertzaal kunnen komen. Maar jij kunt er wél bij zijn!

Bekijke hier een korte sfeerimpressie van afgelopen jaar:

Nesko

Je hebt vast al veel verhalen gehoord over ‘dat Nesko’ maar bekijk dit vooral ook eens! Deze film van Rem Berger geeft een mooi beeld van de muzikale sfeer van het Nesko. Maar wil je meemaken hoe het Nesko nu echt is? Meld je dan aan voor de audities op 11, 12 en 13 januari! Aanmelden kan nog t/m 31 december via: www.nesko.nl/nl/2018/aanmelden

Geplaatst door Nederlands Studenten Kamerorkest op vrijdag 15 december 2017

Kaar voor meer informatie op: https://www.nesko.nl/nl/

Kaarten zijn te bestellen via: https://klassiek.digitalekaartverkoop.nl/tickets/nederlands-studenten-kamerorkest-nesko-in-maastricht/

Recent Posts