[11 oktober | 20:30 uur | vrije gave]

Hoewel de Sint Jan weliswaar nét niet in het Jekerkwartier ligt, zijn we blij dat we toch dichtbij genoeg liggen om dit jaar mee te mogen doen met JekerJazz. 

Het inmiddels bekende en populaire jazzfestival vind dit jaar plaats op 12, 13 en 14 oktober. Je kunt weer door de hele stad zwerven en van muziek genieten, in bruine kroegen, trendy grand cafés en sfeervolle restaurants. In totaal zijn er wel 100 concerten op 45 verschillende podia. Artiesten uit binnen- en buitenland houden de bezoekers tot in de late uurtjes ‘aon de geng’ met allerlei muziekstijlen: van jazz tot blues, soul, funk, gypsy jazz, swing, boogie, singer-songwriter, rockabilly,  traditional New Orleans, opzwepende Latin en relaxende easy listening.

Op 11 oktober start het festival met een fantastische kick-off in de Sint Janskerk. Het spektakel begint om 20:30 uur met het Limburgs Fanfare Orkest o.l.v. Juri Briat i.s.m. L’Equipe de Rêve 

Ken je het LFO nog niet? Dan stellen we ze graag aan je voor. Het LFO is een provinciaal orkest met muzikanten uit Nederlands en Belgisch Limburg. Voor elk project wordt een nieuw orkest samengesteld uit de beste muzikanten van de circa 275 Limburgse fanfare- en harmonieorkesten. Er spelen muzikanten van alle leeftijden, met diverse opleidingen en culturele achtergronden. Voor onze JekerJazz kick-off krijgt het LFO bovendien nog versterking van een beestachtig goed Limburgs ensemble, L’Equipe de Rêve. Allemaal musici die hun strepen ruimschoots verdiend hebben: Marc Huynen – trompet; Tim Daemen – trombone; Rob Sijben – altsax; Bart Oostindie – gitaar; Simon Oslender – toetsen; Jerome Cardynaals – drums; Steffen Thormählen – percussie/musical director; Jo Didderen – contrabas. En wanneer je dan ook nog trompettist Eric Vloeimans aan de mix toevoegt, dan kan het niet anders dan dat dit een muzikaal knetterende avond wordt. 

Programmaboekjes zijn verkrijgbaar bij de deelnemende ondernemers en op diverse andere plaatsen in en rondom de stad Maastricht. Digitaal te downloaden via Stichting JekerJazz Maastricht.

Recent Posts