Bach’s Johannes Passion keert al decennialang jaarlijks terug in het programma van Kamerkoor Maastricht en vormt een zeer gewaardeerd onderdeel daarvan. Het verhaal van deze passiemuziek is gebaseerd op Luthers vertaling van het evangelie volgens Johannes. De dynamiek van deze tekst vindt zijn weerklank in de muziek die Bach hierbij componeerde: felle reacties van het volk en heftige emoties zijn daarvan getuige. Meesterlijk mooi, minder lang dan de bekende Matthäus Passion, maar met een krachtige, eigen muzikale bekoring. Dit keer in onze prachtige Sint Janskerk op 25 maart vanaf 20.00 uur. Professioneel uitgevoerd door het Kamerkoor Maastricht, Collegium Instrumentale en solisten o.l.v. Ludo Claesen.

Kamerkoor Maastricht o.l.v. Ludo Claesen

Jan Caals, evangelist / Benoît Giaux, Christus / Els Crommen, sopraan / Rob Cuppens, altus / Bart Verhagen, tenor / Lieven Termont, bas

Collegium instrumentale

Kaartverkoop € 25,00 aan de kerk of via Theater aan het Vrijthof, tel. 043 – 350 5555. Voorverkoop € 22,50 via www.kamerkoormaastricht.nl (€ 15,00 voor studenten op vertoon van pas).

Recent Posts