5 juli tot en met  29 juli | Sint Janskerk | gratis entree

Van 5 t/m 29 juli 2017 wordt het werk ‘Eindig in Eeuwigheid’ van kunstenaar Gijs Elzinga in de St. Janskerk aan het Vrijthof geëxposeerd.

Eindig in Eeuwigheid’ is een religieus thema dat op geheel eigentijdse wijze wordt verbeeld en verwoord in een kunstwerk dat oproept tot bezinning en tot vragen over de betekenis van het (samen-)leven.

 

 

Het grafisch-poëtisch kunstobject ‘Eindig in Eeuwigheid’ is een ring van 30 prenten met 10 gedichten op een strook papier van ruim 15m lang en 50cm hoog. De werken worden gepresenteerd op een prachtige hoge transparante koker met een diameter van 5 meter zodat Einde en Begin elkaar raken. Alles in het werk is cyclisch, elk nieuw thema wordt aangereikt door het vorige. Het werk heeft twee vervlochten verhaallijnen: ‘Schepping’ en ‘Jij & ik’. Beide thema’s, tijdloos en tegelijk zeer actueel, worden weergegeven in tien gelijk genaamde motieven. Deze hebben in ‘Schepping’ en in ‘Jij & ik’ een verschillende betekenis en de gedichten vormen de brug daartussen.

 

Snel meer informatie!

Recent Posts