Zaterdag 12 november 2016 / 20 uur

finnissyHet Festival Finnissy for All is een Hedendaagse Muziek Festival voor (amateur)musici en jonge componisten. Het bestaat uit concerten, workshops/masterclasses en een ‘Allcomers Event’. Composer in Residence is de Engelse componist Michael Finnissy die diverse zogenoemde ‘open score’-werken heeft geschreven voor ‘flexible ensembles’. Tijdens het festival worden de mogelijkheden voor samenwerking tussen amateurmusici en professionals op het gebied van hedendaagse muziek nader onderzocht en uitgewerkt.

Zaterdagavond 12 november is het concert verzorgd door Ensemble 88 (evt. met toevoeging van CoMA London Ensemble en/of CoMA Maastricht Ensemble en/of Conservatorium Ensemble) met muziek van en aangedragen door Michael Finnissy. Aan het eind van de avond ‘Cabaret’ door Michael Finnissy in informele setting.

20.00 – 22.00h “Carte blanche – Michael Finnissy”. Tijdens dit concert speelt Ensemble 88 werk van Michael Finnissy. Daarnaast composities van Charles Ives en Matthijs Vermeulen.

22.30 – 23.15h Cabaret door Michael Finnissy in informele setting. Hierbij kiest Finnissy een thema, b.v. een componist die hij erg bewondert.

Georganiseerd door CoMAMaastricht en Ensemble 88 ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van CoMAMaastricht en de zeventigste verjaardag van componist Michael Finnissy.

Recent Posts