[Amati Ensemble Kamermuziekserie: Ed Spanjaard Anders | zondag 15 april 20:15 uur | €32,50]

Het Amati Ensemble werd in 1992 opgericht door de befaamde violist Gil Sharon. Hij is ook de artistiek leider van het ensemble. In Nederland en ver daarbuiten is het ensemble inmiddels bekend door de grote variatie in de programmakeuze en de hoge kwaliteit van de uitvoeringen.
Sinds 1995 heeft het ensemble een eigen kamermuziek serie in Maastricht. De uitvoeringen zijn een inspiratie voor musici en publiek en onder de kenners en liefhebbers inmiddels een traditie. Het Amati Ensemble staat voor kennis, kunde en vakmanschap, voor de individuele beleving van het plezier in het samen musiceren en het doorgeven van deze traditionele waarden van de kamermuziek aan de komende generatie. Afhankelijk van de werken die op het programma staan treedt het ensemble op in wisselende samenstelling, van duo tot kamerorkest.

De grote verrassing deze keer is de dirigent Ed Spanjaard die ter afsluiting van het Amati seizoen zijn dirigeerstokje verruilt voor de vleugel. Hij presenteert samen met de Limburgse sopraan Fenna Ograjensek en Gil Sharon een bijzonder programma.

Dit concert is gratis te bezoeken voor scholieren en studenten. Hoe kom je binnen? Mail naar info@amati-ensemble.nl met je naam en geboortedatum en je kunt je kaartje gratis afhalen zondag 15 april vanaf 19.30 uur in de Sint Janskerk. 

Reguliere kaarten zijn te bestellen via http://www.amati-ensemble.nl/bestel/

Programma:

Ed Spanjaard – piano
Fenna Ograjensek – sopraan
Gil Sharon – viool

Mozart – Sonate voor viool en piano KV 301
Schubert en Schumann – Lieder
Louis Spohr – 6 Gesänge op.154 voor sopraan, viool en piano
Beethoven – “Frühlingssonate” op. 24 voor viool en piano

Recent Posts