Componist Jean Lambrechts vierde op 1 juli 2016 zijn tachtigste verjaardag. De Stichting Maastrichtse Componisten organiseert ter ere van de feesteling op zondag 2 oktober een aantal muzikale festiviteiten waarmee zij de componist in het zonnetje wil zetten en zijn muziek een podium geeft. Het programma begint al om 10.00 uur met een hoogmis in de Sint Servaasbasiliek met onder meer de uitvoering van de Missa Basiliensis ‘Pax hominibus bonae voluntatis’, een compositie van Jean Lambrechts gezongen door het Basilicakoor O.L.V. Sterre der Zee Maastricht (onder leiding van Hans Leenders) en De Cappella Sancti Servatii. Organist is Marcel Verheggen en het geheel staat onder leiding van dirigent Hans Heijkers (wereldpremière tijdens Musica Sacra Maastricht)

’s Middag om 14.00 uur is er vervolgens in deze basiliek ook een uitvoering van drie delen uit de orgelcompositie ‘Cathédrales’ door organist Marcel Verheggen en zangeres Regula Boeninger.

Het programma wordt vervolgd met een wandeling naar de Sint Janskerk terwijl stadsbeiaardier Frank Steijns op het Servaascarillon ‘Entrate Variatione e Fuga’ speelt.

In de Sint Janskerk zijn vervolgens de volgende stukken te horen:
Concert en Quatuor’ door saxofoonkwartet A’ Meuse
Romance’ door Frans Vermeulen (viool) en Christianne Steegmans (piano)
Embryon’ door Toon Fret (dwarsfluit)
Pianosonatine Gaillarde’ door Wouter Bergenhuizen (piano)
Inauguratie van burgmeester Annemarie Penn-Te Strake als beschermvrouwe van de Stichting Maastrichtse Componisten
4 liederen uit ‘Canciones del Canto Jonde’ door Veronique van der Meijden (alt) en Robert Weirauch (piano)

Afsluiting met gezellige nazit
Verwacht einde rond 17.00 uur.

toegang gratis

Recent Posts