Op 30 januari zal het Universiteitskoor Maastricht u meenemen op een spirituele reis door zeer verschillende periodes en verre oorden, het Latijn en Engels.

Het koor, bestaande uit meer dan 80 leden van 15 verschillende nationaliteiten, zal worden gedirigeerd door Wim Vluggen. Er zal een gevarieerd programma worden uitgevoerd door de zangers, waaronder stukken van Edvard Grieg, Karl Jenkins, en Morten Lauridsen.

Het hoogtepunt van het concert zal de uitvoering zijn van Magnificant van Vic Nees. Dit indrukwekkende muziekstuk is geschreven in 1980 en het is zijn meest opgevoerde werk. De solo van het stuk zal worden gezongen door de sopraan Fenna Ograjensek. Zij studeerde klassieke zang in Maastricht en New York, en staat bekend als een uitmuntende artiest die hoge ogen gooide in o.a. New York, Berlijn en Toulouse.

Wim Vluggen: “We hebben gekozen voor muziek die de zangers en mij als dirigent rechtstreeks in het hart raakt, religieuze muziek die uitgevoerd wordt op de plaats waar die thuis hoort, in de kerk. Muziek die om je heen gaat zitten als een behaagelijke jas. Soms zacht en ingetogen, soms snel en jubelend, soms staat het ritme voorop, soms de harmonie, andere keren de melodie. We weten zeker dat deze muziek ook jullie als toehoorder zal raken.”

Tickets zijn €7 (studenten) en €10 (regulier), en kunnen online worden gekocht op www.umchoir.com/events

Er zal ook een klein aantal tickets beschikbaar zijn voor deurverkoop.

Flyer

 

Recent Posts