De afgelopen maanden, waren zoals op zoveel plekken, erg stil in de Sint Jan. Geen bezoekers voor de toren, geen evenementen en zelfs geen kerkdiensten. Het kon even niet anders. 

Vanaf juni kunnen een aantal zaken weer langzaam opstarten. Daarom hier een kort overzicht over de mogelijkheden in onze kerk. Uiteraard houden wij ons aan de landelijke richtlijnen, wat op dit moment o.a. 1.5 meter afstand, check gesprekken bij binnenkomst en een beperkt aantal bezoekers betekent.

In juni zijn de kerkdiensten weer hervat. Hiervoor moet u zich wel aanmelden. Kijk voor meer informatie op de website van de PGMH: https://www.maas-heuvelland.nl. De kerk en toren zijn voorlopig nog niet geopend voor bezoekers. Vanwege de smalle trap en de hoeveelheid ruimte op de toren is het hier lastig voldoende afstand te bewaren.   

 

Verhuur

Er is de afgelopen weken gewerkt aan een speciaal gebruikersplan voor deze bijzondere periode. Hierin kijken we o.a. naar hoeveel mensen we kunnen verwelkomen en welke extra maatregelen er nodig zijn. Zo is er een vaste looproute, is de garderobe voorlopig buiten gebruik en zijn de toiletten allee voor noodgevallen beschikbaar.

In juni mogen er samenkomsten van maximaal 30 mensen georganiseerd worden. Hier hebben wij natuurlijk ruimte genoeg voor, zodat iedereen voldoende afstand kan houden. Als alles goed gaat mogen er vanaf 1 juli weer bijeenkomsten tot 100 man georganiseerd worden. Na veel passen en meten hebben we gevonden dat er bij individuele bezoekers er zo’n 70 mensen in de kerk passen. Als er ook koppels of gezinnen verwacht worden (die geen 1.5m afstand hoeven te houden) lukt het wel om 100 stoelen te plaatsen.   

Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wil over de mogelijkheden. 

 

Vrijthof 23

Sinds enkele maanden is ons kerkelijk bureau gevestigd op Vrijthof 23. Hier hoort ook een grotere ruimte bij die gebruikt wordt voor overleggen, presentaties en andere activiteiten. Omdat we van meerdere kanten begrepen hebben dat er behoefte is aan wat grotere ruimtes willen we deze ook graag aanbieden voor andere organisaties.

Het gaat om een zaal van 75 vierkante meter met o.a. 2 grote vergadertafels. Hier kunnen met voldoende afstand 12 mensen aan tafel zitten om bijvoorbeeld te vergaderen. Bij presentaties etc. kunnen hier maximaal 20-25 mensen zitten (afhankelijk van de activiteit en wat daarvoor nodig is).

Mocht iemand hier interesse in hebben of meer informatie over willen horen we het graag!

 

Kloosterkerk Valkenburg/Hervormde Kerk Vaals

Ook onze andere kerken gaan langzaam weer open. Zowel de kerkzalen als de andere ruimtes in deze gebouwen zijn beschikbaar voor verschillende activiteiten. We vertellen hier natuurlijk graag meer over!

 

 

Recent Posts