Op 19 augustus is in de Sint Jan het traditionele Orlando Festival slotconcert door Gruppo Montebello. Met 15 Orlando musici op het podium koos artistiek leider en dirigent Henk Guittart voor een bijzonder programma gewijd aan bewerkingen van hoogtepunten uit de Duits-Oostenrijkse laatromantiek: het Vorspiel und Liebestod uit Wagner’s Tristan und Isolde, welke muziek Mahler en Reger sterk zou beïnvloeden, en de aangrijpende Kindertotenlieder van Mahler klinken na de bijzonder fraaie en lyrische Romantische Suite op.125 van Max Reger, die honderd jaar geleden overleed.

programma:

Max Reger
Vioolconcert op.101 (bewerking Rudolf Kolisch) solist Livia Sohn
Pauze
Gustav Mahler
Kindertotenlieder (bewerking Reinbert de Leeuw)
Richard Wagner
Vorspiel und Liebestod, uit de opera Tristan und Isolde (bewerking Reinbert de Leeuw)

Henk Neven bariton
Livia Sohn, viool 
Henk Guittart dirigent

Gruppo Montebello: Ingrid Geerlings fluit, James Austin Smith hobo, Alan R. Kay klarinet, Ron Schaaper hoorn, Dorian Cooke fagot, Elena Nemtsova piano, Dirk Luijmes harmonium, Xenia Gamaris viool, Anna Yanchishina viool, Ksenia Zhuleva altviool, Peter Karetnikov violoncello, Szymon Marciniak contrabas

datum: 19 augustus 2016. tijdstip: 20.00 uur. Entree 24 euro (kaartverkoop via orlandofestival.nl, u wordt doorverwezen naar tickli).

 

Orlando Festival & Concours 11 – 21 augustus 2016

Voor de 35ste editie van het Orlando Festival is een keur aan kamermusici en solisten uitgenodigd. De programmering vanOF16_logo_NL_GRIJS de 12 avondconcerten wordt gekenmerkt door een zeer grote variatie in het aanbod van hoogkwalitatieve muziek in hoogkwalitatieve uitvoeringen. De geboden muziek omvat repertoire uit de barok, de klassieke periode, de romantiek, de 20ste en de 21ste eeuw, en er zal naast nieuw werk van Nederlandse componisten ook aandacht besteed worden aan de ‘vergeten generatie’ Nederlandse componisten, met werk van Oscar van Hemel en Marius Flothuis, waarbij de laatste componist tijdens zijn laatste levensjaren een graag geziene Orlando gast was. De bezettingen lopen van solo-werken via liederen en pianotrio’s en strijkkwartetten, tot bijzondere combinaties zoals het Schubert Octet en uiteindelijk de maximale formatie van de Gruppo Montebello, met 15 musici.

Recent Posts