Orgelfestival Limburg

Vanaf vrijdag 17 juli t/m zondag 16 augustus vindt onder auspiciën van de SOL – Stichting Samenwerkende Orgelvrienden Limburg – het 24e Orgelfestival Limburg plaats. Vrijwel dagelijks worden door de hele provincie orgelconcerten gegeven. Dit jaar zijn er in dit kader ook twee orgelconcerten in de St.-Jan. Een uitgelezen gelegenheid om het veelzijdige karakter van dit orgel dat wekelijks in de dienst de gemeentezang ondersteunt in al zijn facetten te leren kennen.

Tevens worden twee lunchconcerten gegeven en maakt een bespeling op het orgel van de St.-Jan ook deel uit van de orgelwandeltocht op 22 juli.

 Marcel Verheggen

Maandag 3 augustus 20.00 uur

Marcel Verheggen 1-page-001

Marcel Verheggen is organist van de Sint. Servaasbasiliek en docent voor orgel aan het Conservatorium van Maastricht. Hiernaast verzorgt hij veel concerten en masterclasses in binnen- en buitenland. Hij is adviseur van de Klokken- en Orgelraad, waar hij betrokken is bij nieuwbouw- en restauratieprojecten.

Het programma heeft als thema “Muziek uit het Zuiden”, en geeft een zeer afwisselend overzicht van de mogelijkheden van ons orgel aan de hand van muziek uit de Zuidelijke Nederlanden (o.a. werken van Orlando di Lasso), Frankrijk (Corette) en Spanje (werken van o.a. Pablo Bruna en Diego da Conceição) uit de periode voorafgaand aan de bouwtijd van het oorspronkelijke Binvignat-orgel.

Entree €5,-

 

 

 

Hayo Boerema

Zaterdag 15 augustus 20.00 uur

HayoBoerema_foto_1

Hayo Boerema is sinds december 2005 organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam. Sinds september 2010 is hij verbonden aan Codarts Hogeschool voor muziek in Rotterdam als docent improvisatie. Hij geeft veel concerten in binnen- en buitenland.

De kern van het programma bestaat uit muziek van Barokcomponisten:

Couperin: delen uit Messe pour les paroisses

Sweelinck, Es-ce mars

Bruhn, Praeludium G-dur

Bach, Fantasia et Fuga c-moll, BWV 537

Mozart, Adagio-Allegro-Adagio f-moll, KV 594.

Afgesloten met een improvisatie.

Entree €5,-

 

Orgelwandeltocht

Woensdag 22 juli      13.00 u.    Tjeu Zeijen

 Start van de Orgelwandeltocht is om 13.00 uur aan de O.L.V.-basiliek. Verder worden de Lutherse kerk, 14.00 u., de St.-Jan, 15.00 u., en de St.Servaas, 16.00 u. bezocht. Kosten  Euro 5,00.

 

Lunchconcerten                           

Vrijdag 24 juli          12.30 u.        Axel Wilberg

Vrijdag   7 augustus 12.30 u.        Michael Hedley

Toegang gratis

Recent Posts