Toonkunstkoor Maastricht en koor De Oosterster uit Veldwezelt (B) repeteren Cecilia673samen Händels Coronation Anthems en de Ode for St. Cecilia’s Day. Een en ander moet uitmonden in een indrukwekkend voorjaarsconcert op zondagmiddag 24 april 15.30 uur in de St. Janskerk.

Na de succesvolle uitvoering in 2015 van Die Schöpfung van Haydn, heeft dirigent Rob Meijers dit jaar twee werken van Georg Friedrich Händel gekozen voor het jaarlijkse lenteconcert. De vier ‘Coronation Anthems’ schreef Händel voor de kroning van George II in 1727. Na de eerste uitvoering in Westminster Abbey werden deze Anthems bij elke kroning van een nieuwe Engelse vorst ten gehore gebracht. De ‘Ode for St. Cecilia’s Day’ is door Händel in 1739 gecomponeerd ter ere van de patrones van de muziek: de Heilige Cecilia, zeer wel bekend van de vele muziekgezelschappen die haar naam dragen.

Toonkunstkoor Maastricht organiseert dit concert samen met het koor De Oosterster uit Veldwezelt, een koor dat dit jaar 50 jaar bestaat en sinds kort ook onder leiding staat van Rob Meijers. De werken zullen samen uitgevoerd worden door ongeveer 75 zangers en begeleid worden door het Händel Kamerorkest. De vocale solisten zijn sopraan, Claudia Couwenbergh en tenor, Pascal Pittie.

 

Recent Posts