[12 november 2019 | 20:00 uur | €22,50]

Bezoekers van de Sint Jan of de toren herkennen de muziek van the Gregorian Voices misschien al: de cd wordt regelmatig opgezet tijdens de openingsuren. De combinatie van oude kerkmuziek en de moderne invloeden past goed bij een gebouw als de Sint Jan. We zijn daarom blij dat we deze muziek nu een keer live kunnen beluisteren! Op 12 november 2019 treedt deze groep op in de kerk. 

the Gregorian Voices

Sinds het voorjaar 2011 is de groep op tournee in Europa. Het koor, bestaande uit acht uitmuntende solisten onder leiding van koorleider Georgi Pandurov, treedt in de voetsporen van het erfgoed van het mannenkoor GLORIA DEI. Het koor streeft ernaar om de traditionele Orthodoxe kerkmuziek te doen herleven. Het ensemble heeft meerdere internationale prijzen ontvangen.

Gekleed in traditionele monnikshabijten weet het koor een mystieke sfeer te creëren, waarbij het publiek door de wereld van de religieuze muziek van de Middeleeuwen reist – een klankwereld die tijd, religie en taal overstijgt.

Vanaf de Middeleeuwen tot het heden

Geniet ook van dit gevarieerde concert waarbij Gregoriaans koorgezang, Orthodoxe kerkmuziek en liederen en madrigalen uit de Renaissance- en Baroktijd gecombineerd worden. Met krachtige solopartijen laat het koor met haar solisten horen hoe Gregoriaans tegenwoordig klinkt: authentiek maar tegelijkertijd ook van deze tijd. 

Het tweede deel van het concert bestaat uit klassieke popmuziek met nieuwe arrangementen in Gregoriaanse stijl, zoals onder andere “Knocking on heaven’s door” van Bob Dylan, “Hallelujah” van Leonard Cohen, “Thank you for the music” van ABBA, “Sound of Silence” van Simon and Garfunkel, “Sailing”; van Rod Stewart, “Bohemian Rapsody” van Queen en “Ameno” van ERA.

Info & Tickets

Het concert is op dinsdagavond 12 november 2019 en begint om 20:00 uur. Tickets zijn online verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa: klik hier om kaarten te bestellen. 

Recent Posts