[3 november | 20:30 uur | €21,-] [4 november | 20:00 uur | €17,50]

Festival Vocallis21 vindt plaats van 2 tot en met 12 november 2017. Er vinden tal van activiteiten en concerten plaats in Zuid-Limburg, zoals in Vaals,  Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Meerssen, Valkenburg aan de Geul en ook in Maastricht in de Sint Jan. 

Het thema van Festival Vocallis in 2017 is ‘Parijs Fin de Siècle’ ; Parijs in en rond 1900. De stad werkte als een magneet op alle kunstenaars uit die tijd. Het muziekgenre beleefde daardoor hoogtijdagen. 

Openingsconcert

Een selectie hieruit wordt uitgevoerd tijdens het openings-concert van het Festival op 3 november. Eléonore Marmeuse neemt een nieuwe liedcompositie voor haar rekening evenals het prachtige Les nuits d’été van Berlioz. Lenneke Ruiten zingt liederen van Duparc, Fauré’s liederencyclus Bonne Chanson en Chaussons Chanson perpetuelle. 

De meeste werken zijn geschreven voor piano en zang maar tijdens dit concert worden ze uitgevoerd met strijkkwartet, piano en zang en komt de muziek nog meer tot leven.

Zang: Lenneke Ruiten, Eléonore Marmeuse
Piano: Jorge Jiminiez, Robert Weirach
Ruysdael Kwartet
Presentatie: Bo van der Meulen

Parijse Salon

Op 4 november waant u zich aan het begin van de 20e eeuw en stapt u de Proustiaanse Salon binnen als gast van de Princesse de Polignac, née Winnaretta Singer. Met haar fortuin van de beroemde naaimachine fabriek sponsorde ze de muzikale avant-garde. Tijdens deze avond zullen werken van Cécile Chaminade en Reynaldo Hahn, Gabriel Fauré, André Caplet en Maurice Ravel, Erik Satie, Francis Poulenc en Kurt Weill de revue passeren.

Presentatie: Bo van der Meulen
Zang: Irene Maessen
Fluit: Eleonore Pameijer
Piano: Reinild Mees

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: https://www.festivalvocallis.nl/programma-3-2/

Recent Posts