HOVO bestaat 25 jaar en dat vieren we met een feestelijk en uniek programma. De docenten die de afgelopen jaren met zoveel plezier en enthousiasme hun kennis met bijna 20.000 cursisten hebben gedeeld, houden op verrassende locaties verspreid over het centrum van Maastricht minilezingen over een onderwerp op hun vakgebied.

Na een gezamenlijke start in de St. Janskerk, verspreiden de deelnemers zich over de binnenstad van Maastricht waar, op drie achtereenvolgende tijdstippen, telkens vier docenten een voordracht houden op verschillende locaties. Zo ontstaan naast elkaar vier verrassende programma’s. Vooraf maakt u een keus voor één van die vier programma’s.

Aan het eind van de middag komen we weer samen in de Sint Janskerk, waar Paul Schnabel een lezing houdt over HOVO en de toekomst.

We eindigen met een feestelijk hapje en drankje.

U schrijft zich in door een bedrag van € 25,- over te maken met vermelding van het programma van uw keuze. Inschrijven kan nog tot 4 september via www.hovozuyd.nl

maandag 7 september

13.00 13.30 uur Sint Janskerk – welkom

13.45-15.40 uur rondgang langs 3 locaties in hartje Maastricht

16.00-16.45 uur Sint Janskerk, HOVO en de toekomst – Paul Schnabel

16.45-17.30 uur gezellig samenzijn

Programma A

13.45 uur – Boekhandel de Tribune – Peter Flaton

Dit wordt ons niet ontnomen: lezen

en ademloos het blad omslaan,

ver van de dagelijksheid vandaan.

Die lezen mogen eenzaam wezen.

14.30 uur – Hotel Derlon – Anton van Hooff

Bewijzen de Romeinse resten die we onder het hotel Derlon zien, dat Maastricht ouder is dan Nijmegen? Nijmegenaar van Hooff geeft het antwoord.

15.15 uur – Conservatorium – Jan Ezendam

Een compositie voor saxofoonkwartet van Jan Ezendam, gespeeld door het Jekerkwartet. De componist leidt in en geeft, zo nodig, uitleg.

Programma B

13.45 uur – RHCL – Jac van den Boogard

Welke lange historie schuilt er achter het prachtig gerestaureerde middeleeuwse pand van het Regionaal Historisch Centrum Limburg. Jac van den Boogard vertelt het u.

14.30 uur Natuurhistorisch Museum – Loes Pihlajamaa/John Jagt

Een fossielenverzameling van 400 miljoen jaar aardgeschiedenis. En misschien wel een nadere kennismaking met Lars, de in april jl. gevonden mosasaurus.

15.15 uur – Kloostertuin Sint Servaas – Guus Droesen

In hartje Maastricht ligt een mooie verstilde groene tuin. Hoe is die ontstaan? Welke vorm heeft het ontwerp en waarom? Kom luisteren naar het verhaal.

Programma C (VOL)

13.45 uur – Bonbonnière- Peter van Nunen

Aan het begin van de 18e eeuw in slaagde Peter de Grote er in zijn ingedutte Rusland een nieuwe, westerse richting te geven. Had zijn bezoek aan Maastricht daar iets mee te maken?

14.30 uur– Hotel Kruisherengang – Lizet Duyvendak

Bij de opening van dit schitterende hotel kreeg elke kamer zijn eigen gedicht Lizet Duyvendak bespreekt enkele van deze gedichten en neemt een kijkje in de bijbehorende hotelkamers.

15.15 uur– Museum aan het Vrijthof – Ineke Beeling

In het schitterende museum bezoekt u stijlkamers in Luikse rococo stijl, neoclassicistische stijl of empire stijl. Ineke Beeling, de expert die deze kamers inrichtte, leidt u rond en geeft uitleg over haar keuzes.

Programma D

13.45 uur – Conservatorium – Jan Ezendam

Een compositie voor saxofoonkwartet van Jan Ezendam, gespeeld door het Jekerkwartet. De componist leidt in en geeft, zo nodig, uitleg.

14.30 uur – Herdenkingsplein Maastricht – Arjen van Prooijen

Een van de interessantste pleinen van Nederland met gebouwen van beroemde architecten. Maar het meest opmerkelijke gebouw is ongetwijfeld de Kunstacademie van Wiel Arets.

15.15 uur– Hotel Kruisherengang – Lizet Duyvendak

Bij de opening van dit schitterende hotel kreeg elke kamer zijn eigen gedicht Lizet Duyvendak bespreekt enkele van deze gedichten en neemt een kijkje in de bijbehorende hotelkamers.

Recent Posts